Warmtepomp Schijf

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Schijf? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een voordelige en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verschillende elementen. Hierna vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Schijf.
warmtepomp-installateur-4721

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Verwarmen en koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Onderhoudsarme investering
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcodegebied4721
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Schijf

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit velerlei installaties. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schijf heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig de woning en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Schijf? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij onze website vind je vandaag nog (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4721).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp profiteert van energie uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Op deze website tref je handige informatie ten aanzien van actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Schijf kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.300 en €24.000. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elk systeem wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.850 en €4.900 bij een verwarmingsmonteur uit Schijf (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schijf

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels een flinke subsidie haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €6000. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2300. De uiteindelijke rekening wordt berekend door diverse facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €26500Hoog rendement, prijzig
Water-water€14800 – €23900Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4900 – €7350Lage aanschafprijs
Lucht-water€5500 – €7075Kan ook koelen, verbruikt veel stroom
Hybride€2100 – €6300Ook voor oudere woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Schijf verbruikt ongeveer 1730 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Budget Energie of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing vinden we terug tussen de €230 tot €395. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €190 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€668
Buitenlucht2675kWh€434€234
Bodemwarmte1975kWh€301€367
Hybride1600 kWh + 400 M3€468€200

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Schijf?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Rucphen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening bij gemeente Rucphen. Dit is een kortlopende lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.rucphen.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Schijf. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €600 en kunnen oplopen tot €2500. Benieuwd naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Schijf (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1525.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf pakweg €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€300, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
CIATGEOCIAT Power 90HT20 KW€3800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC500KXZE1+2X Climate kit KX28043 KW€5600,-
Carrier30RQV-021CM15 KW€2650,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een aangenaam klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hieronder komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Schijf aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee vermijd je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren leidt tot een gezonde leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Rucphen, Sint Willebrord, Sprundel, Schijf, Zegge.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!