Warmtepomp St. Willebrord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in St. Willebrord? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart al snel €215,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van meerdere aspecten. Op onze website ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in St. Willebrord.
warmtepomp-installateur-4711

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Waardevermeerdering huis
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcodegebied4711
Netnummer0165 (+31165)
Gas-verbruik M31730 M3
Stroom-verbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in St. Willebrord

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er bestaan verscheidene toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in St. Willebrord biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in St. Willebrord? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl bekijk jij snel (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4711).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als categorie woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje check je bruikbare details omtrent beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in St. Willebrord kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €190,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.900 en €15.700. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.500 en €4.150 bij een verwarmingsmonteur uit St. Willebrord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-st-willebrord

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Gelukkig, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door de hoge subsidie profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6500. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €3400. Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €24500Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€13000 – €24600Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4350 – €6825Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4800 – €6925Totaaloplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2375 – €5250Voor veel woningen interessant

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in St. Willebrord verbruikt circa 1730 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Energiedirect of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing varieert van €280 tot €400. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €170 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1200m3€666
Buitenlucht2325kWh€460€206
Bodemwarmte1825kWh€326€340
Hybride1600 kWh + 525 M3€493€173

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in St. Willebrord?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn verschillende voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Deze installatie is een aanvulling op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Rucphen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening bij de gemeenten Rucphen. Het is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.rucphen.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, in de regel is er de ISDE-subsidie St. Willebrord. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €525 tot doorgaans €2650. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming St. Willebrord (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) verstrekken ze grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op pakweg €1675.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij grofweg €2475.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€275, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
CIATGEOCIAT Power 50HT11 KW€2900,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC475KXZE1+ 2X Climate kit KX28042 KW€5500,-
Carrier30RQV-017CX9 KW€2050,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een gezond klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice St. Willebrord aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de totale energierekening heeft te maken met de centrale verwarming en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Rucphen, Sint Willebrord, Sprundel, Schijf, Zegge.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!