Warmtepomp Sprundel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Sprundel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en je bespaart al snel €335,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende aspecten. Op ons warmtepomp-portaal vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Sprundel.
warmtepomp-installateur-4714

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcodegebied4714
Netnummer0165 (+31165)
Gas-gebruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Sprundel

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er is keuze uit verschillende producten. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sprundel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Sprundel? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door deze pagina check je vandaag nog erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4714).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat gebruikt warmte uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je toepasbare info aangaande alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Sprundel heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en je bespaart al snel €225,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.800 en €11.400. We differentiëren 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke installatie heeft weer individuele eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.150 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Sprundel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sprundel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar, het leidt tot een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van een royale subsidie krijg je een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6900. Het hybride systeem is er vanaf €2400. De uiteindelijke investering wordt bepaald door diverse zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €25700Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€16400 – €22200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4650 – €6350Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3800 – €7175Gemakkelijk plaatsen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2050 – €6350Ook voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Sprundel gebruikt grofweg 1730 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energieleverancier als Delta of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing schatten we op €265 tot €365. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €145 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€667
Buitenlucht2775kWh€467€200
Bodemwarmte1650kWh€334€334
Hybride1575 kWh + 525 M3€500€167

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Sprundel?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Standaard zijn er enkele voorwaarden: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem wordt aangesloten op jouw huidige gasketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Rucphen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario hebben we de duurzame groene lening van je gemeente Rucphen. Kort gezegd een tijdelijke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.rucphen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Sprundel. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €700 tot doorgaans €3450. Benieuwd naar de subsidie in april 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Sprundel (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je ongeveer €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal zo’n €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CIATGEOCIAT Power 65HT14 KW€3050,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC475KXZRE1+2X Climate kit KX28040 KW€5300,-
Carrier30RQV-021CH15 KW€2650,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een comfortabel leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Sprundel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Vaak gaat het om isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie betekent een prettig binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Rucphen, Sint Willebrord, Sprundel, Schijf, Zegge.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!