Warmtepomp Swalmen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Swalmen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een relatief goedkope en verantwoorde benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €295,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Dan heb je recht op een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van diverse randvoorwaarden. Op deze pagina ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Swalmen.
warmtepomp-installateur-6070

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Constante verwarming
 • Veel keuze in leveranciers
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcodegebied6070
Netnummer0475 (+31475)
Gas-gebruik M31300 M3
Stroomgebruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Swalmen

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Swalmen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert de woonruimte en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Swalmen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Aan de hand van onze tool bekijk je zonder problemen installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6070).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan soort woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl check je handige info ten aanzien van actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Swalmen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.800 en €15.200. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke pomp wordt gekenmerkt door eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw huidige HR-ketel op gas. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.650 en €7.050 bij een verwarmingsmonteur uit Swalmen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-swalmen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is primair een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een flinke subsidie behaal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €6200. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2400. De totaalprijs wordt vastgesteld door verschillende facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €23200Hoog rendement, prijzig
Water-water€15300 – €24700Koelende functie
Lucht-lucht€4700 – €7100CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4350 – €7300Goedkoop, buitenunit in zicht
Hybride€2025 – €6200Goede tussenoplossing

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Swalmen verbruikt plusminus 1300 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een leverancier als Budget Energie of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing schommelt tussen €210 tot €355. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €140 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1000m3€750
Buitenlucht2375kWh€503€248
Bodemwarmte2025kWh€353€398
Hybride1400 kWh + 500 M3€540€210

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Swalmen?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er gelden meerdere vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Roermond?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan hebben we de erkende groene lening in de gemeente Roermond. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.roermond.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Swalmen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €650 tot doorgaans €1900. Interesse naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Swalmen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze circa €1925.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal zo’n €2300.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClivetWSAN-XIN 30.260 KW€7150,-
PHNIXPASHW008-200LD0 KW€1100,-
ClimavenetaBWR 0041MS DHW211 KW€2600,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hieronder bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Swalmen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo verhinder je dat de warmte verloren gaat. Goede isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren is belangrijk voor een optimaal binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Centrum, Roermond-Oost, Roermond-Zuid, Maasniel, Donderberg en Roosendael, Donderberg en Hoogvonderen, Asenray, Herten, Swalmen, Maasplassen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!