Warmtepomp Oude Pekela

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Oude Pekela? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en de besparing loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene factoren. In het volgende kopje lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Oude Pekela.
warmtepomp-installateur-9665

 • Vermindering Milieu-impact
 • Kan woning ook koelen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Weinig onderhoud
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode-regio9665
Netnummer0597 (+31597)
Gas-verbruik M31770 M3
Stroom-verbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energiekosten€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oude Pekela

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan fors wat oplossingen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oude Pekela kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt het huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Oude Pekela? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van deze pagina vergelijk je zonder moeite leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9665).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp neemt warmte uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand lees je omvangrijke details omtrent de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Oude Pekela kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €4.900 en €17.900. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft relevante voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt energie uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.750 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit Oude Pekela (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oude-pekela

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een flinke subsidie haal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €6400. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3500. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels specifieke factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €26600Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€17600 – €22100Beste rendement
Lucht-lucht€4350 – €6150Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5450 – €6650Laagdrempelig, veel elektriciteit nodig
Hybride€2625 – €5750Iedereen kan hier van profiteren

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Oude Pekela gebruikt ong. 1770 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing varieert van €235 tot €375. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €130 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1150m3€666
Buitenlucht2725kWh€446€220
Bodemwarmte1775kWh€313€353
Hybride1475 kWh + 400 M3€480€186

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oude Pekela?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Pekela?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Pekela. Dit is een kortlopende lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.pekela.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Oude Pekela. De hoogte van dit bedrag hangt samen met model en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 tot ongeveer €1700. Informeren naar de subsidie in februari 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oude Pekela (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze ong. €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij grofweg €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HidrosLZT.502.XL (LW)35 KW€4650,-
Weishaupt / MonarchWWP L 12 AD7 KW€2000,-
HautecHWL-A-38-S (88LH0381SCLN5)11 KW€2400,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Bijgaand is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Oude Pekela aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee voorkom je dat de warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren is belangrijk voor een optimaal wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar werken met elektriciteit. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!