Warmtepomp Nieuwe Pekela

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Nieuwe Pekela? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een relatief goedkope en duurzame aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met verscheidene variabelen. Op onze website bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Nieuwe Pekela.
warmtepomp-installateur-9663

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Klaar voor de toekomst
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Veel geld besparen

ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9663
Netnummer0597 (+31597)
Gas-gebruik M31770 M3
Stroom-gebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuwe Pekela

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit verscheidene producten. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwe Pekela heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert de woning en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Nieuwe Pekela? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van onze website lees jij moeiteloos (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9663).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de mate van isolatie. In de volgende paragraaf vind jij omvangrijke adviezen over de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Nieuwe Pekela heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en de besparing loopt op tot €350,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.300 en €10.600. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.150 en €5.175 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwe Pekela (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwe-pekela

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Dankzij aantrekkelijk subsidies geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €8000. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3400. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van allerlei variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €24500Hoge besparing, relatief duur
Water-water€16200 – €22600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4650 – €6100Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3650 – €7000Goedkoop, neemt ruimte buiten in
Hybride€2475 – €6100Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Nieuwe Pekela gebruikt ong. 1770 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing komt uit tussen de €225 tot €325. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €165 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€665
Buitenlucht2475kWh€439€226
Bodemwarmte1900kWh€306€359
Hybride1400 kWh + 375 M3€472€193

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Nieuwe Pekela?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar vereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Pekela?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval is er een optie voor de duurzame groene lening via de gemeente Pekela. Het betreft een interessante lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.pekela.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Nieuwe Pekela. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €825 tot doorgaans €3650. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Nieuwe Pekela (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf grofweg €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HewalexPCWU 2,5 kW3 KW€1600,-
Weishaupt / MonarchWWP L 9 ADR5 KW€1800,-
HautecHWL-A-30-S (88LH0301SCLN5)9 KW€2200,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een gezond leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Nieuwe Pekela aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo verhinder je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!