Warmtepomp Lent

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Lent? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een voordelige en ecologische oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van diverse variabelen. Als je iets verders scrollt lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Lent.
warmtepomp-installateur-6663

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Kan ook werken als airco
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Weinig onderhoud
 • Lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Postcodegebied6663
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31160 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energiekosten€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Lent

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit tientallen onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lent heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter onderzoekt jouw woning en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Lent? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker doorzoek je zonder problemen leveranciers en installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6663).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan categorie woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem onttrekt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Verderop doorzoek je veelzijdige toelichtingen aangaande de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Lent kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €300,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.300 en €16.600. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is de input van energie. Elk type heeft weer individuele kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw reguliere CV-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.250 en €6.475 bij een verwarmingsmonteur uit Lent (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lent

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Dankzij actuele subsidies behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €7000. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs hangt af van diverse randvoorwaarden zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €26500Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€14400 – €22400Beste rendement
Lucht-lucht€5100 – €6675Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4450 – €6000Aansluitbaar op CV, veel stroomverbruik
Hybride€2075 – €5400Ook voor oudere woning

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Lent verbruikt circa 1160 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energieleverancier als Delta of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing ligt tussen de €255 tot €315. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €150 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€684
Buitenlucht2800kWh€445€239
Bodemwarmte2050kWh€308€376
Hybride1525 kWh + 400 M3€479€205

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Lent?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een paar vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Nijmegen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Nijmegen. We hebben het over een een tijdelijke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.nijmegen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Lent. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €525 tot doorgaans €1900. Interesse naar de oktober 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Lent (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je grofweg €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal zo’n €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€150, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
CTCEcoPart 406 + CTC EcoZenith 2507 KW€2800,-
RemkoHTS 130 Frankfurt7 KW€2000,-
ClivetWSAN-Xmi 8112 KW€2500,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een prettige leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Lent aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee vermijd je dat warme lucht naar buiten gaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie betekent een optimaal leefklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door stroom. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Nijmegen-Centrum, Nijmegen-Oost, Nijmegen-Oud-West, Nijmegen-Nieuw-West, Nijmegen-Midden, Nijmegen-Zuid, Dukenburg, Lindenholt, Nijmegen-Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!