Warmtepomp Amsterdam-Duivendrecht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Amsterdam-Duivendrecht? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een relatief goedkope en duurzame benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verschillende aspecten. Hierna vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Amsterdam-Duivendrecht.
warmtepomp-installateur-1114

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Kan het huis ook koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Interessante salderingsregeling
 • Flinke besparing

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcodegebied1114
Netnummer020 (+3120)
Gas-gebruik M31280 M3
Stroom-verbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Amsterdam-Duivendrecht

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit flink wat systemen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Amsterdam-Duivendrecht kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Amsterdam-Duivendrecht? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl bekijk jij eenvoudig (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1114).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als categorie huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp benut de energie uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. In het volgende stukje doorzoek jij veelzijdige adviezen omtrent alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Amsterdam-Duivendrecht kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €170,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.300 en €23.900. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.575 en €6.100 bij een verwarmingsmonteur uit Amsterdam-Duivendrecht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-amsterdam-duivendrecht

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, je realiseert veel lagere gaskosten. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €6200. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3300. De totaalprijs komt tot stand door meerdere onderdelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €24200Geen geluid, dure installatie
Water-water€15000 – €21200Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3600 – €7300Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4150 – €7350Goedkoop, neemt ruimte buiten in
Hybride€2850 – €6000Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Amsterdam-Duivendrecht gebruikt circa 1280 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energie aanbieder als Engie of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing vinden we terug tussen de €270 tot €350. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €190 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€650
Buitenlucht2450kWh€423€228
Bodemwarmte2050kWh€293€358
Hybride1300 kWh + 450 M3€455€195

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Amsterdam-Duivendrecht?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er gelden verschillende randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Ouder-Amstel?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Ouder-Amstel. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.ouder-amstel.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Amsterdam-Duivendrecht. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €775 en kunnen oplopen tot €1850. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Amsterdam-Duivendrecht (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je ongeveer €1725.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij ong. €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€300, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
A1 Green EnergyQAW07V5 KW€1800,-
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 418 KW€2100,-
Western AirconditioningFUSIO BW 25e25 KW€4300,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Amsterdam-Duivendrecht aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor vermijd je dat warme lucht je huis weer verlaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie zorgt voor een aangenaam leefklimaat zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Wijk Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!