Warmtepomp Duivendrecht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Duivendrecht? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een zuinige en ecologische benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en je bespaart al snel €195,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. Op onze website ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Duivendrecht.
warmtepomp-installateur-1115

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming van de woning
 • Veel keuze in leveranciers
 • Interessante salderingsregeling
 • Snel terugverdiend

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode-regio1115
Netnummer020 (+3120)
Gasgebruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Duivendrecht

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. We hebben te maken met tal van versies. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Duivendrecht kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert het verblijf en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Duivendrecht? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek je veelzijdige leveranciers en installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1115).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp neemt energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Verderop doorzoek je toepasbare adviezen die gaan over populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Duivendrecht kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.300 en €19.900. We spreken over vier verschillende type modellen. Het onderscheid is de bron van energie. Elk model wordt gekenmerkt door pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw normale HR-ketel. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.125 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Duivendrecht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-duivendrecht

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar het mooie is, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een royale subsidie heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €6600. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2700. De totaalprijs kan men berekenen met verschillende randvoorwaarden als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €25700Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€13900 – €23300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4500 – €6800Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5050 – €7500Koelende functie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2525 – €5900Combinatiesysteem

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Duivendrecht gebruikt pakweg 1280 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Greenchoice of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €270 tot €375. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €160 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1000m3€651
Buitenlucht2650kWh€430€221
Bodemwarmte2025kWh€299€352
Hybride1325 kWh + 450 M3€462€189

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Duivendrecht?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren verschillende voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Ouder-Amstel?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er de interessante groene lening via jouw gemeente Ouder-Amstel. Dit is een kortlopende lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.ouder-amstel.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Duivendrecht. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €1000 tot doorgaans €1650. Benieuwd naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Duivendrecht (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze plusminus €1650.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2300.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ADG Dynamics BVTD-systeem0 KW€1250,-
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 5110 KW€2300,-
Western AirconditioningFUSIO BW 29e29 KW€4700,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Duivendrecht aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is de basis van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren is belangrijk voor een aangename leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat stroom nodig. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijk Centrum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!