Warmtepomp Ouderkerk aan de Amstel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Ouderkerk aan de Amstel? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en milieuvriendelijke methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal factoren. Als je iets verders scrollt vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Ouderkerk aan de Amstel.
warmtepomp-installateur-1191

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Constante verwarming
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Flinke besparing

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode-regio1191
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31280 M3
Stroom-gebruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ouderkerk aan de Amstel

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt verscheidene installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ouderkerk aan de Amstel kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt de woning en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Ouderkerk aan de Amstel? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij snel en eenvoudig installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1191).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn categorie woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Hieronder lees jij praktische raadgeving aangaande populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Ouderkerk aan de Amstel kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.000 en €16.200. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft zijn eigen kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw huidige CV-ketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.200 en €4.275 bij een verwarmingsmonteur uit Ouderkerk aan de Amstel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ouderkerk-aan-de-amstel

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Gelukkig, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. D.m.v. een hoge subsidie behaal jij een goede terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €5900. Een hybride oplossing is er vanaf €2900. De eindfactuur kan men berekenen met specifieke zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €26100Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€13500 – €24000Ook koelende functie
Lucht-lucht€4600 – €6475Werkt ook als een airco
Lucht-water€5050 – €6775Weinig onderhoud, buitenunit in zicht
Hybride€2100 – €5950Iedereen kan hier van profiteren

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Ouderkerk aan de Amstel verbruikt ongeveer 1280 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een maatschappij als Energiedirect of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing vinden we terug tussen de €265 tot €380. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €160 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€667
Buitenlucht2600kWh€467€200
Bodemwarmte1825kWh€334€334
Hybride1525 kWh + 525 M3€500€167

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als omgevingslucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ouderkerk aan de Amstel?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat vereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Ouder-Amstel?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan hebben we de interessante groene lening in de regio Ouder-Amstel. We hebben het over een een speciaal soort lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.ouder-amstel.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, vaak is er de ISDE-subsidie Ouderkerk aan de Amstel. De hoogte van dit bedrag hangt af van model en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 tot plusminus €3700. Interesse naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ouderkerk aan de Amstel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze zo’n €1800.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij grofweg €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€100, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
AermecANL025H5 KW€1650,-
IBK / CLINTCHA/K/EP 262-P58 KW€6950,-
Western AirconditioningCORE 14M17 KW€3500,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een prettig binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Ouderkerk aan de Amstel aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op stroom. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!