Warmtepomp Escharen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Escharen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en duurzame benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende factoren. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Escharen.
warmtepomp-installateur-5364

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Klaar voor de toekomst
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Hoge subsidie

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcodegebied5364
Netnummer0486 (+31486)
Gasgebruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Escharen

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Je vindt meerdere producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Escharen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt jouw huis en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Escharen? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl ontdek je direct installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5364).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan soort huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. In het volgende stukje bekijk je accurate aanbevelingen ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Escharen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en de potentiële besparing ligt op €190,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €6.600 en €15.600. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke leverancier wordt gekenmerkt door kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw moderne CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.350 en €7.325 bij een verwarmingsmonteur uit Escharen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-escharen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is allereerst een forse investering. Gelukkig, het mondt uit in veel minder stookkosten. Via een hoge subsidie behaal je een korte terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €7300. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2300. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op velerlei onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €26800Veel vermogen, prijzig
Water-water€16600 – €24300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5300 – €6125Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3550 – €6850Goedkope installatie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2150 – €5250Voor praktische elke woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Escharen verbruikt om en nabij 1450 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier als Budget Energie of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing schatten we op €280 tot €305. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €180 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€682
Buitenlucht2725kWh€450€232
Bodemwarmte1875kWh€314€368
Hybride1575 kWh + 500 M3€484€198

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Escharen?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden meerdere voorwaarden: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Grave?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Grave. Het gaat om een interessante lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.grave.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Escharen. Hoeveel je krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €900 tot ongeveer €2250. Interesse naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Escharen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1650.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2425.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClimavenetaWWR 0025MS DHW211 KW€2900,-
NIBEF1345-6067 KW€8500,-
Clausiuselite HC 5-2525 KW€4300,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een aangenaam leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Escharen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee vermijd je dat de warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren draait uit op een gezond binnenklimaat zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Grave, Escharen, Velp, Gassel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!