Warmtepomp Drachtstercompagnie

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Drachtstercompagnie? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een relatief goedkope en ecologische methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van allerlei zaken. Als je iets verders scrollt vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Drachtstercompagnie.
warmtepomp-installateur-9222

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9222
Netnummer0512 (+31512)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Drachtstercompagnie

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan verscheidene oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Drachtstercompagnie kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter onderzoekt het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Drachtstercompagnie? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker lees je moeiteloos warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9222).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type en leeftijd woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Hierna lees je actuele details omtrent actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Drachtstercompagnie heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €250,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.100 en €21.000. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke vorm heeft weer individuele plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.425 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit Drachtstercompagnie (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-drachtstercompagnie

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. D.m.v. een hoge subsidie heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €5700. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door diverse aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €26500Passief koelen, relatief duur
Water-water€14900 – €20100Koelende functie
Lucht-lucht€4050 – €6825Werkt ook als een airco
Lucht-water€4700 – €6975Ruimte subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2825 – €6200Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Drachtstercompagnie gebruikt pakweg 1430 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een leverancier als Eneco of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing varieert van €220 tot €400. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €200 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1175m3€665
Buitenlucht2525kWh€452€213
Bodemwarmte1700kWh€319€346
Hybride1575 kWh + 525 M3€485€180

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Drachtstercompagnie?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden enkele zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Smallingerland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Smallingerland. Dit is een speciaal soort lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.smallingerland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Drachtstercompagnie. De hoogte van dit bedrag hangt af van het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €925 tot gemiddeld €3550. Informeren hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Drachtstercompagnie (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) heb je recht op om en nabij €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze pakweg €1775.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf ong. €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€250, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiENE025WL25 KW€4150,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-M-E 201.C045 KW€1800,-
GallettiLEP 042PS44 KW€6200,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een aangenaam klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hieronder is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Drachtstercompagnie aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee vermijd je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Drachten, Overig Smallingerland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!