Warmtepomp Oosterwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Oosterwijk? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een zuinige en milieuvriendelijke benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en de besparing loopt op tot €250,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal zaken. Op onze website lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Oosterwijk.
warmtepomp-installateur-4163

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • Toekomstbestendig
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcodegebied4163
Netnummer0345 (+31345)
Gasgebruik M31230 M3
Stroom-gebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oosterwijk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit honderden onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosterwijk heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt het huis en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Oosterwijk? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk jij vandaag nog de beste installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4163).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Na 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij maakt slim gebruik van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. Verderop ontdek je waardevolle adviezen m.b.t. de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Oosterwijk kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €220,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €17.400. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.625 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Oosterwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosterwijk

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot flink lagere energiekosten. Via aantrekkelijk subsidies realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €7000. Een hybride systeem is er vanaf €2200. Het prijskaartje wordt mede bepaald door verscheidene randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €25000Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€14400 – €23800Koelende functie
Lucht-lucht€4350 – €6400Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4150 – €6575goede performance, vraagt veel stroom
Hybride€2125 – €5250Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Oosterwijk consumeert plusminus 1230 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Engie of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing schatten we op €260 tot €335. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €155 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1175m3€702
Buitenlucht2525kWh€456€246
Bodemwarmte1675kWh€316€386
Hybride1400 kWh + 475 M3€491€211

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oosterwijk?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat randvoorwaarden: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Leerdam?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Leerdam. Het gaat om een tijdelijke lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.leerdam.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Oosterwijk. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €800 tot plusminus €2050. Informeren naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oosterwijk (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze plusminus €1875.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal ong. €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
AWBGeniaAir 5/2 AWB5 KW€1800,-
Mitsubishi ElectricZC(R)80V9 KW€2200,-
ARTELMHP14RL24P312 KW€2500,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een prettig leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje vind je een handig stappenplan van de warmteservice Oosterwijk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zodoende zorg je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Leerdam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!