Warmtepomp Borgercompagnie

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Borgercompagnie? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart al snel €295,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van verschillende elementen. Verderop check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Borgercompagnie.
warmtepomp-installateur-9631

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming van de woning
 • Combineren met zonnepanelen
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9631
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31650 M3
Stroom-gebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Borgercompagnie

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan verschillende oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Borgercompagnie kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter bestudeert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Borgercompagnie? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij onze website lees je direct (verwarmings)installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9631).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp gebruikt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf check je uitgebreide details aangaande actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Borgercompagnie kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm tapwater op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €240,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.200 en €10.900. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke pomp heeft zijn eigen eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.250 en €7.000 bij een verwarmingsmonteur uit Borgercompagnie (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-borgercompagnie

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in januari 2023?

De warmtepomp is initieel een forse investering. Gelukkig, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. lucratieve subsidies geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €7000. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3200. Het prijskaartje is afhankelijk van velerlei variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €26300Geen geluid, relatief duur
Water-water€14700 – €21700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5500 – €6650Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5500 – €6525Goedkoop, hoog energiegebruik
Hybride€2125 – €6600Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Borgercompagnie verbruikt plusminus 1650 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energieleverancier als Budget Energie of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing komt uit tussen de €265 tot €375. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €165 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€652
Buitenlucht2400kWh€424€228
Bodemwarmte1925kWh€293€359
Hybride1425 kWh + 525 M3€456€196

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Borgercompagnie?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt slim samen met jouw huidige gasketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Veendam?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Veendam. We hebben het over een een tijdelijke lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.veendam.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Borgercompagnie. Hoeveel je krijgt komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €575 tot doorgaans €1900. Benieuwd naar de subsidie in januari 2023 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Borgercompagnie (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je plusminus €1725.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2425.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HeliothermHP20S25W-M-Web20 KW€3800,-
WeiderSW210egw23 KW€4100,-
GREEGRS-CQ14Pd/NaC-M9 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een gezond leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Borgercompagnie aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier zorg je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren draait uit op een comfortabel binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel stroom nodig. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Veendam-kern, Veendam-buitengebied, Wildervank.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!