Warmtepomp Harkstede

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Harkstede? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een zuinige en ecologische aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing loopt op tot €295,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal verschillende facetten. Als je iets verders scrollt bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Harkstede.
warmtepomp-installateur-9614

 • Kies voor duurzame warmte
 • Ook koelen is mogelijk
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Interessante salderingsregeling
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9614
Netnummer050 (+3150)
Gas-gebruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€130,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Harkstede

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit flink wat oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Harkstede kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Harkstede? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van deze website vergelijk je zonder problemen warmtepomp installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9614).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie neemt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Hieronder doorzoek jij toepasbare aanbevelingen over alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Harkstede kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je bespaart al snel €215,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.300 en €24.700. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het onderscheid valt samen met de bron. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.850 en €4.600 bij een verwarmingsmonteur uit Harkstede (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-harkstede

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (januari 2023) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het resulteert in een significant lagere energierekening. D.m.v. de hoge subsidie profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €6100. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3000. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met velerlei factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €27200Geen buitenunit, erg duur
Water-water€16400 – €21200Kan ook koelen
Lucht-lucht€3750 – €6750Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5150 – €7350Goedkoop, maakt relatief veel geluid
Hybride€2400 – €6700Goed voor EPC waarde

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Harkstede gebruikt plusminus 1190 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energie aanbieder als Engie of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing ligt tussen de €280 tot €385. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €140 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1125m3€738
Buitenlucht2725kWh€502€236
Bodemwarmte1600kWh€354€384
Hybride1525 kWh + 475 M3€539€199

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als omgevingslucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Harkstede?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Groningen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan is er de erkende groene lening bij gemeente Groningen. We hebben het over een een interessante lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar http://gemeente.groningen.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Harkstede. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €500 tot wel €3600. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in januari 2023 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Harkstede (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op circa €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij zo’n €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HeliothermHP12L-M-Web12 KW€2500,-
Weider2SW300eso44 KW€6200,-
GorenjeAeroger Eco Inverter 10A/10AS7 KW€2000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hieronder kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Harkstede aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo verhinder je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met stroom. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Centrum, Oud-Zuid, Oud-West, Oud-Noord, Oosterparkwijk, Zuidoost, Helpman e.o., Zuidwest, Hoogkerk e.o., Nieuw-West, Noordwest, Noordoost, Noorddijk e.o., Meerdorpen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!