Warmtepomp Schipluiden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Schipluiden? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een efficiënte en duurzame wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €175,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan krijg je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene facetten. Op onze website check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Schipluiden.
warmtepomp-installateur-2636

 • Verantwoorde investering
 • Kan ook werken als airco
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Snel terugverdiend

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode2636
Netnummer015 (+3115)
Gas-gebruik M31210 M3
Stroomgebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Schipluiden

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We hebben te maken met verscheidene oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schipluiden heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Schipluiden? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij deze website bekijk je in korte tijd erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2636).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat neemt energie uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij bruikbare toelichtingen die gaan over de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Schipluiden heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de potentiële besparing ligt op €220,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €4.800 en €23.300. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil is de energiebron. Elke vorm heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw normale gasketel. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.300 en €4.100 bij een verwarmingsmonteur uit Schipluiden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schipluiden

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Gelukkig, het betekent veel lagere gaskosten. Met behulp van aantrekkelijk subsidies realiseer je een korte terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6200. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2500. Het prijskaartje wordt mede bepaald door specifieke variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €26500Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€17100 – €24300Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5150 – €7350Relatief voordelig
Lucht-water€5200 – €6825Krachtige oplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2375 – €5350Goede tussenoplossing

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Schipluiden consumeert grofweg 1210 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier als Engie of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar schommelt tussen €230 tot €375. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €155 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€686
Buitenlucht2675kWh€473€213
Bodemwarmte2075kWh€336€350
Hybride1600 kWh + 450 M3€508€178

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht van buiten of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Schipluiden?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie werkt samen met jouw huidige gasketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Midden-Delfland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan is er een optie voor de duurzame groene lening in de gemeente Midden-Delfland. Dit is een speciale lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.middendelfland.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Schipluiden. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €800 tot ongeveer €2050. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Schipluiden (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) krijg je plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze zo’n €1975.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij om en nabij €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecSWC 230K22 KW€4000,-
LGTherma V HU071 U42 / HN0914 NK27 KW€2000,-
Alpha InnotecLW 81ASX-HT17 KW€1850,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Schipluiden aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee weet je zeker dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is de basis van een duurzaam huis. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren resulteert in een prettig binnenklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door verwarmen en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Schipluiden, Maasland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!