Warmtepomp Delft

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Delft? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een relatief goedkope en ecologische aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en de besparing loopt op tot €220,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan ontvang je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene elementen. Verderop vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Delft.
warmtepomp-installateur-2601

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Combineren met zonnepanelen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDelft
Postcode-regio2601
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M3940 M3
Stroom-gebruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energiekosten€116,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Delft

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. We onderscheiden velerlei producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Delft kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt het huis en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Delft? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels onze vergelijker vind jij in enkele stappen installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2601).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Hieronder check je omvangrijke informatie met betrekking tot actuele warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Delft kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €305,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.400 en €12.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk type installatie heeft relevante pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw moderne HR-ketel. Een goede manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.450 en €6.950 bij een verwarmingsmonteur uit Delft (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-delft

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie behaal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €5700. Een hybride variant is er vanaf €2500. De eindfactuur komt tot stand door velerlei factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €27300Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€15800 – €23500Kan ook koelen
Lucht-lucht€4600 – €7150Werkt ook als een airco
Lucht-water€4300 – €6825Lage installatiekosten, buitenunit maakt geluid
Hybride€2225 – €5100Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Delft consumeert pakweg 940 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een maatschappij als Engie of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €250 tot €300. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €175 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€675
Buitenlucht2400kWh€466€209
Bodemwarmte1675kWh€331€344
Hybride1450 kWh + 475 M3€500€176

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Delft?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvereisten: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Delft?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan hebben we een speciale groene lening via de gemeente Delft. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.delft.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, normaal is er de ISDE-subsidie Delft. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €825 en lopen op tot wel €1750. Nieuwsgierig naar de subsidie in april 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Delft (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je grofweg €1600.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij circa €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
LennoxeComfort GAH02514 KW€2550,-
Stiebel-EltronWPL 15 ACS (234759)7 KW€2000,-
WaterkotteBasic Line Ai1 Geo 5005.5 (B/W)5 KW€2800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een optimaal binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Delft aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren zorgt voor een optimale leefomgeving zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de verwarming en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Binnenstad, Vrijenban, Hof van Delft, Voordijkshoorn, Delftse Hout, Tanthof-West, Tanthof-Oost, Voorhof, Buitenhof, Abtswoude, Schieweg, Wippolder, Ruiven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!