Warmtepomp Den Haag

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Den Haag? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en duurzame oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart al snel €175,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal elementen. Op onze website ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Den Haag.
warmtepomp-installateur-2490

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Combineren met zonnepanelen
 • Veilige oplossing
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDen Haag
Postcode-regio2490
Netnummer070 (+3170)
Gas-verbruik M31030 M3
Stroom-gebruik kWh2450 kWh
Gemiddelde energiekosten€122,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Den Haag

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Je hebt keuze uit verschillende producten. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Den Haag heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig het huis en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Den Haag? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij onze vergelijker check jij direct erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2490).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Onderstaand lees je bruikbare details met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Den Haag kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €345,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.700 en €12.400. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elk apparaat heeft zijn eigen eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.400 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit Den Haag (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-den-haag

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het mondt uit in veel minder stookkosten. Via aantrekkelijk subsidies heb je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €7900. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2700. De uiteindelijke investering is gebaseerd op velerlei onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €23500Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€18000 – €20100Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4300 – €6025Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3500 – €7400Goedkoop, buitenunit maakt geluid
Hybride€2250 – €6200Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Den Haag consumeert pakweg 1030 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier als Essent of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing schatten we op €240 tot €330. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €140 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€676
Buitenlucht2775kWh€473€203
Bodemwarmte1625kWh€338€338
Hybride1325 kWh + 500 M3€507€169

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Den Haag?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We noemen verschillende randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Hij werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Den Haag?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Den Haag. Het is een unieke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.denhaag.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Den Haag. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €525 tot gemiddeld €3850. Nieuwsgierig naar de juli 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Den Haag (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze ongeveer €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf zo’n €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€200, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
LennoxeComfort GAH03018 KW€2950,-
Stiebel-EltronWPL 15 IKS-2 (231886)7 KW€2000,-
WaterkotteBasic Line Ai1 Geo 5006.5 (B/W)5 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Den Haag aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor weet je zeker dat de warmte in huis naar buiten gaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren leidt tot een aangenaam leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Oostduinen, Belgisch Park, Westbroekpark en Duttendel, Benoordenhout, Archipelbuurt, Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes, Scheveningen, Duindorp, Geuzen- en Statenkwartier, Zorgvliet, Duinoord, Bomen- en Bloemenbuurt, Vogelwijk, Bohemen en Meer en Bos, Kijkduin en Ockenburgh, Kraayenstein en de Uithof, Loosduinen, Waldeck, Vruchtenbuurt, Valkenboskwartier, Regentessekwartier, Zeeheldenkwartier, Willemspark, Haagse Bos, Mariahoeve en Marlot, Bezuidenhout, Stationsbuurt, Centrum, Schildersbuurt, Transvaalkwartier, Rustenburg en Oostbroek, Leyenburg, Bouwlust en Vrederust, Morgenstond, Zuiderpark, Moerwijk, Groente- en Fruitmarkt, Laakkwartier en Spoorwijk, Binckhorst, Wateringse Veld, Hoornwijk, Ypenburg, Forepark, Leidschenveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!