Warmtepomp Midwolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Midwolde? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €325,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan diverse zaken. Op deze pagina vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Midwolde.
warmtepomp-installateur-9355

 • Minder impact op het milieu
 • Kan ook werken als airco
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Lagere energierekening

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcodegebied9355
Netnummer0594 (+31594)
Gasgebruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energiekosten€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Midwolde

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. We hebben te maken met diverse producten. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Midwolde kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Midwolde? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van warmtepomprevolutie.nl check je vandaag nog leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9355).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Hieronder check je uitgebreide gegevens m.b.t. de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Midwolde kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart al snel €210,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.200 en €21.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk apparaat wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.625 en €7.500 bij een verwarmingsmonteur uit Midwolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-midwolde

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door de huidige subsidies behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €5800. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van meerdere zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €27800Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€17000 – €20400Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4200 – €6400Eenvoudige installatie
Lucht-water€4700 – €6025Lage installatiekosten, maakt relatief veel geluid
Hybride€2200 – €5650Simpele oplossing voor thuis

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Midwolde gebruikt ong. 1640 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing ligt tussen de €220 tot €385. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €145 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€726
Buitenlucht2300kWh€501€225
Bodemwarmte1850kWh€356€370
Hybride1375 kWh + 500 M3€537€189

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Midwolde?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Leek?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening via jouw gemeente Leek. We hebben het over een een unieke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.leek.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Midwolde. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €750 en lopen op tot wel €2450. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Midwolde (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je ong. €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze grofweg €1625.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ong. €2375.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GNCGreen 2600 KW€1100,-
ViessmannVitocal 343-G BWT 341.B066 KW€2800,-
GallettiMCW 012HL11 KW€2900,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een optimale leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Midwolde aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier verhinder je dat gewonnen warmte verloren gaat. Een solide isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren leidt tot een prettig leefklimaat zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken heeft te maken met onze verwarming en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Leek, Zevenhuizen, Tolbert, Midwolde, Lettelbert, Oostwold, Enumatil.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!