Warmtepomp Tolbert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Tolbert? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €220,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan diverse facetten. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Tolbert.
warmtepomp-installateur-9356

 • Verantwoorde investering
 • Verwarmen en koelen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9356
Netnummer0594 (+31594)
Gas-verbruik M31640 M3
Stroom-verbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energiekosten€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Tolbert

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt honderden toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tolbert kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bestudeert het verblijf en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Tolbert? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met onze tool vind jij vandaag nog warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9356).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Op deze website doorzoek je praktische raadgeving met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Tolbert kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en je bespaart al snel €290,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €7.000 en €17.800. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk type installatie heeft zijn eigen voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.625 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit Tolbert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tolbert

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar het mooie is, je realiseert veel minder stookkosten. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal je een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €5500. Het hybride systeem koop je al vanaf €3500. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van diverse zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €25300Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€16300 – €20500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5500 – €6275Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3950 – €6625Gemakkelijk plaatsen, vraagt veel stroom
Hybride€2125 – €5150Gemakkelijk te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Tolbert gebruikt pakweg 1640 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Engie of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing vinden we terug tussen de €225 tot €325. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €195 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1100m3€727
Buitenlucht2475kWh€509€218
Bodemwarmte1650kWh€364€364
Hybride1375 kWh + 400 M3€545€182

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Tolbert?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen meerdere eisen: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Leek?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening in de regio Leek. Het is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.leek.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Tolbert. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €800 tot doorgaans €3650. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in februari 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Tolbert (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) verstrekken ze pakweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op circa €1925.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij ong. €2325.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€125, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
GNCGreen 2700 KW€1100,-
ViessmannVitocal 350-G BW 351.B2023 KW€4100,-
GallettiMCW 015HL13 KW€3100,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een aangename leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Tolbert aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Dan zorg je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Een solide isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie betekent een gezond wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Leek, Zevenhuizen, Tolbert, Midwolde, Lettelbert, Oostwold, Enumatil.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!