Warmtepomp Noordwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Noordwijk? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een voordelige en milieuvriendelijke benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende randvoorwaarden. Op deze pagina vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Noordwijk.
warmtepomp-installateur-2201

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Ruim aanbod in de regio
 • Interessante salderingsregeling
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijk
Postcode-regio2201
Netnummer0594 (+31594)
Gasgebruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Noordwijk

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan diverse oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noordwijk kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Noordwijk? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door onze tool check jij snel erkende installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2201).
 2. Specificeer de woning. Zoals type woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Onderstaand vind je actuele gegevens m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Noordwijk kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm tapwater met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €3.200 en €15.200. We spreken over 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk apparaat heeft zijn eigen voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.800 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Noordwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noordwijk

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Gelukkig, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. lucratieve subsidies geniet je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €5500. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €3000. De factuur wordt bepaald door verscheidene factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €23800Geen geluid, erg duur
Water-water€14300 – €23500Kan ook koelen
Lucht-lucht€3800 – €6900Werkt ook als een airco
Lucht-water€5350 – €6050Ruimte subsidie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2925 – €6250Combinatiesysteem

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Noordwijk verbruikt circa 1360 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een leverancier als Essent of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €230 tot €360. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €195 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€702
Buitenlucht2650kWh€463€239
Bodemwarmte1750kWh€323€379
Hybride1350 kWh + 400 M3€498€204

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als de buitenlucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Noordwijk?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We hanteren een aantalmitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Noordwijk?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval hebben we de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Noordwijk. Kort gezegd een tijdelijke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.noordwijk.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, in de regel is er de ISDE-subsidie Noordwijk. De omvang van de subsidie komt tot stand door het type en het vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €825 tot gemiddeld €1850. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Noordwijk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) ontvang je grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze plusminus €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf pakweg €2275.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
LGTherma V HM121M U3211 KW€2400,-
Stiebel-EltronWWK 300 Electronic (231210)0 KW€1250,-
WaterkotteEco Touch DS 5020.5 Ai NC (B/W)14 KW€3200,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Noordwijk aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie resulteert in een optimaal klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Noordwijk-Binnen, Noordwijk Aan Zee.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!