Warmtepomp Noordwijkerhout

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Noordwijkerhout? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en ecologische oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €195,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval krijg je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Noordwijkerhout.
warmtepomp-installateur-2210

 • Milieubewuste keuze
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Ruim aanbod in de regio
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijkerhout
Postcode2210
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomgebruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energiekosten€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Noordwijkerhout

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. We onderscheiden meerdere systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noordwijkerhout kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Noordwijkerhout? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door deze website doorzoek je snel warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2210).
 2. Specificeer de woning. Zoals type woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Na 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina doorzoek jij samengestelde info over alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Noordwijkerhout kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en je bespaart al snel €315,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.000 en €11.400. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw normale gasketel. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.175 en €7.400 bij een verwarmingsmonteur uit Noordwijkerhout (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noordwijkerhout

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Echter, het leidt tot een significant lagere energierekening. Door middel van actuele subsidies behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €7000. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2800. De factuur wordt bepaald door verschillende variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €24100Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€14100 – €24800Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5150 – €6050Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3700 – €6625goede performance, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2825 – €5350Eenvoudig aan te sluiten

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Noordwijkerhout gebruikt om en nabij 1270 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier als Engie of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing komt uit tussen de €235 tot €380. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €135 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1175m3€703
Buitenlucht2350kWh€471€232
Bodemwarmte1600kWh€330€373
Hybride1425 kWh + 550 M3€506€197

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Noordwijkerhout?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat voorwaarden: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Noordwijkerhout?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval hebben we de erkende groene lening van je gemeente Noordwijkerhout. Het is een unieke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.noordwijkerhout.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Noordwijkerhout. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €975 tot maar liefst €3650. Informeren naar de april 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Noordwijkerhout (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op ongeveer €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze ong. €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij grofweg €2250.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
LGTherma V HM123M U3211 KW€2400,-
Stiebel-EltronWWK 300 Electronic Sol (233583)0 KW€1250,-
WaterkotteEco Touch DS 5020.5 Ai RC (B/W)14 KW€3200,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje is er een actueel stappenplan van de warmteservice Noordwijkerhout aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren mondt uit in een prettig klimaat in huis zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente