Warmtepomp Kedichem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Kedichem? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een relatief goedkope en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met diverse factoren. Op warmtepomprevolutie.nl check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Kedichem.
warmtepomp-installateur-4247

 • Goed voor het milieu
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Eenvoudig te programmeren
 • Veel geld besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcode4247
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31230 M3
Stroom-gebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kedichem

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Je vindt verschillende installaties. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kedichem biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Kedichem? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van deze website tref jij waardevolle verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4247).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Verderop bekijk je praktische toelichtingen met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Kedichem kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €225,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.300 en €23.200. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.000 en €5.250 bij een verwarmingsmonteur uit Kedichem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kedichem

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Gelukkig, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Aan de hand van een interessante subsidie heb je een interessante terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €5800. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2100. De eindfactuur wordt getekend door specifieke facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €24000Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€14800 – €23100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5350 – €6175Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3850 – €6350Gemakkelijk plaatsen, veel stroom benodigd
Hybride€2950 – €6650Ook voor oudere woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Kedichem verbruikt grofweg 1230 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Budget Energie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing komt uit tussen de €260 tot €340. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €125 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€726
Buitenlucht2375kWh€472€254
Bodemwarmte1675kWh€327€399
Hybride1300 kWh + 500 M3€508€218

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Kedichem?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Leerdam?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan is er de unieke groene lening via jouw gemeente Leerdam. Het gaat om een unieke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.leerdam.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Kedichem. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €550 en lopen op tot wel €1900. Benieuwd naar de mei 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Kedichem (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je om en nabij €1925.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij zo’n €2225.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€275, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Carrier30AWH004XD3 KW€1600,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW80 VHA + ERST20C-VM2C9 KW€2200,-
AT-TECLWP14-Monoblock10 KW€2300,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een aangenaam leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Kedichem aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren is belangrijk voor een aangename leefomgeving zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Leerdam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!