Warmtepomp Berkel en Rodenrijs

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Berkel en Rodenrijs? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een zuinige en duurzame wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €320,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal elementen. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Berkel en Rodenrijs.
warmtepomp-installateur-2651

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Kan ook dienen als koeling
 • Klaar voor de toekomst
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Lagere energierekening

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcodegebied2651
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroom-verbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Berkel en Rodenrijs

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat verscheidene installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Berkel en Rodenrijs kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter checkt grondig jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Berkel en Rodenrijs? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van warmtepomprevolutie.nl vind je waardevolle de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (2651).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type en leeftijd huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand vind je uitgebreide adviezen aangaande alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Berkel en Rodenrijs kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.300 en €22.500. We noemen hieronder vier verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw normale gasketel. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.225 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Berkel en Rodenrijs (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-berkel-en-rodenrijs

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Echter, het draait uit op flink lagere energiekosten. Met behulp van een royale subsidie haal jij een snelle terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €5500. Een hybride systeem is er vanaf €2400. De factuur wordt berekend a.d.h.v. velerlei variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €23900Veel besparen, prijzig
Water-water€17700 – €20500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4550 – €7325Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5450 – €7175goede performance, buitenunit in zicht
Hybride€2950 – €6050Iedereen kan hier van profiteren

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Berkel en Rodenrijs gebruikt plusminus 1190 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier als Greenchoice of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing ligt tussen de €240 tot €395. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €155 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1125m3€689
Buitenlucht2300kWh€455€234
Bodemwarmte1775kWh€317€372
Hybride1300 kWh + 550 M3€489€200

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als lucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Berkel en Rodenrijs?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen een aantalrandvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat werkt samen met jouw normale CV-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Lansingerland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Lansingerland. Het is een speciaal soort lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.lansingerland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, vaak is er de ISDE-subsidie Berkel en Rodenrijs. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €900 tot doorgaans €1550. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Berkel en Rodenrijs (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je pakweg €1875.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf ongeveer €2400.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecSWP 45145 KW€6300,-
LGTherma V HU123 U32 / HN1639 NK210 KW€2300,-
Alpha InnotecLW 121ASX-Lux2.011 KW€2250,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een gezond leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Berkel en Rodenrijs aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor vermijd je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren is belangrijk voor een optimaal binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bergschenhoek, De Ackers, Boterdorp, Wijk 14, Oosteindsche Polder, Berkel, Noordpolder, Meerpolder, Noordeinde, Zuidpolder, De Wadden, Westpolder, Rodenrijs, Bleiswijk, Hoekeindse Zoom, Bleiswijk Buiten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!