Warmtepomp Bergschenhoek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Bergschenhoek? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een zuinige en duurzame manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €235,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen diverse variabelen. Verderop check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Bergschenhoek.
warmtepomp-installateur-2661

 • Duurzame warmte
 • Beschikt over koelende functie
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Relatief weinig onderhoud
 • Flinke besparing

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcodegebied2661
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomgebruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Bergschenhoek

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat diverse producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bergschenhoek kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert de woning en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Bergschenhoek? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van onze tool check je vandaag nog erkende installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (2661).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze pagina check je waardevolle aanbevelingen inzake de type warmtepompenen wat strookt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Bergschenhoek kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €295,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.800 en €15.500. We spreken over vier verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.575 en €4.675 bij een verwarmingsmonteur uit Bergschenhoek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bergschenhoek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. D.m.v. aantrekkelijk subsidies geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6500. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2900. De eindfactuur wordt bepaald door diverse onderwerpen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €23400Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€15000 – €23100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3650 – €6275Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5350 – €6700Weinig onderhoud, geleverd met buitenunit
Hybride€2650 – €5400Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Bergschenhoek consumeert circa 1190 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Engie of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €280 tot €370. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €180 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€690
Buitenlucht2450kWh€462€228
Bodemwarmte1850kWh€324€366
Hybride1550 kWh + 400 M3€497€193

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bergschenhoek?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een aantalrandvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem sluit je aan op jouw traditionele gasketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Lansingerland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening bij gemeente Lansingerland. Dit is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.lansingerland.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Bergschenhoek. De omvang van de subsidie komt tot stand door energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €925 tot doorgaans €2300. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bergschenhoek (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op circa €1625.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf zo’n €2350.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€275, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecSWP 58158 KW€7600,-
LGTherma V HU141 U32 / HN1616 NK210 KW€2300,-
Alpha InnotecLW 160H/V11 KW€2400,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Bergschenhoek aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening vloeit voort uit de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bergschenhoek, De Ackers, Boterdorp, Wijk 14, Oosteindsche Polder, Berkel, Noordpolder, Meerpolder, Noordeinde, Zuidpolder, De Wadden, Westpolder, Rodenrijs, Bleiswijk, Hoekeindse Zoom, Bleiswijk Buiten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!