Warmtepomp Reek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Reek? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de besparing loopt op tot €250,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van meerdere aspecten. In het volgende kopje vind je meer info over een warmtepomp kopen in Reek.
warmtepomp-installateur-5375

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Constante verwarming van de woning
 • Ruim aanbod in de regio
 • Veilig alternatief
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcodegebied5375
Netnummer0486 (+31486)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroom-verbruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Reek

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt fors wat versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Reek biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Reek? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met onze vergelijker check je vandaag nog de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5375).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type huis, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder lees jij bruikbare adviezen aangaande populaire warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Reek kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de besparing loopt op tot €200,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.900 en €13.700. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw normale HR-ketel. Een prima manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.150 en €7.350 bij een verwarmingsmonteur uit Reek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-reek

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Gelukkig, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van actuele subsidies heb jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €7300. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2700. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels diverse onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €26500Hoge besparing, relatief duur
Water-water€13900 – €22800Beste rendement
Lucht-lucht€3650 – €6450Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4200 – €6925Laagdrempelig, buitenunit in zicht
Hybride€2350 – €6300Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Reek verbruikt om en nabij 1690 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Engie of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €250 tot €370. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €175 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€689
Buitenlucht2450kWh€462€227
Bodemwarmte1600kWh€324€365
Hybride1525 kWh + 600 M3€496€193

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Reek?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Hij werkt samen met jouw reguliere gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Landerd?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario is er een optie voor de interessante groene lening via de gemeente Landerd. Het is een kortlopende lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.landerd.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Reek. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €1000 en lopen op tot wel €3500. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Reek (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) verstrekken ze ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze zo’n €1900.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij om en nabij €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€150, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaWWR 0025T DHW211 KW€2900,-
NIBEF1255-6 (PC)7 KW€2800,-
Clausiusstrong 12-70 H70 KW€8800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een comfortabel klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Reek aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee verhinder je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Goede isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie mondt uit in een gezond leefklimaat zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Schaijk, Reek, Zeeland, Verspreide huizen Zeeland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!