Warmtepomp Schaijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Schaijk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een efficiënte en duurzame benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €270,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Verderop tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Schaijk.
warmtepomp-installateur-5374

 • Minder impact op het milieu
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5374
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Schaijk

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt diverse installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schaijk kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt het verblijf en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Schaijk? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker check jij eenvoudig warmtepomp installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5374).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. In een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna lees je toepasbare details omtrent actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Schaijk kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €320,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.400 en €17.100. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elk model heeft relevante pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.700 en €7.050 bij een verwarmingsmonteur uit Schaijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schaijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Via een hoge subsidie haal je een korte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €5700. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met verscheidene zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €25500Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€17300 – €20000Kan ook koelen
Lucht-lucht€4450 – €6525Kan ook als airco werken
Lucht-water€5000 – €7050Aansluitbaar op CV, geplaatst met buitenunit
Hybride€2000 – €6650Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Schaijk gebruikt plusminus 1690 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Eneco of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing schatten we op €220 tot €350. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €145 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€688
Buitenlucht2725kWh€454€234
Bodemwarmte1850kWh€316€372
Hybride1575 kWh + 550 M3€488€200

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Schaijk?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren verschillende voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Hij is een aanvulling op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Landerd?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je kiezen voor de unieke groene lening bij gemeente Landerd. Het betreft een kortlopende lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.landerd.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Schaijk. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €650 tot ongeveer €3850. Benieuwd naar de september 2023 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Schaijk (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je grofweg €1550.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf ongeveer €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€200, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaWWR 0025T MTD212 KW€3000,-
NIBEF1155-16 (W/W)19 KW€3700,-
Clausiusstrong HC 7-5050 KW€6800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Verderop vind je een handig stappenplan van de warmteservice Schaijk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Grondige isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren is belangrijk voor een gezond wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Schaijk, Reek, Zeeland, Verspreide huizen Zeeland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!