Warmtepomp Schermerhorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Schermerhorn? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een voordelige en ecologische oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan ontvang je een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal verschillende zaken. Als je iets verders scrollt lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Schermerhorn.
warmtepomp-installateur-1636

 • Goed voor het milieu
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Hogere woningwaarde
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1636
Netnummer072 (+3172)
Gasgebruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energiekosten€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Schermerhorn

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt velerlei producten. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schermerhorn kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter checkt grondig jouw huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Schermerhorn? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van onze website vind je zonder problemen verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1636).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp onttrekt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Onderstaand doorzoek jij actuele aanbevelingen inzake de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Schermerhorn heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.300 en €13.400. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk type heeft zijn eigen voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.050 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Schermerhorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schermerhorn

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 haal je een goede terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €7500. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2300. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels allerlei facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €28000Geen geluid, hoge investering
Water-water€14300 – €24600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5100 – €6950Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5400 – €7300Krachtige oplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2125 – €6350Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Schermerhorn verbruikt circa 1170 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Delta of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €250 tot €385. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €175 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1125m3€737
Buitenlucht2300kWh€501€236
Bodemwarmte1925kWh€354€383
Hybride1300 kWh + 500 M3€538€199

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Schermerhorn?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met een stuk of wat voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Alkmaar?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Alkmaar. We hebben het over een een unieke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.alkmaar.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Schermerhorn. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €650 tot ongeveer €3300. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Schermerhorn (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij circa €2000.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€275, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Air Trade CentreAX 7.1b0 KW€1250,-
ImmergasAudax 64 KW€1700,-
YorkYMPA0100PHE5051 KW€6250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een optimaal leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje is er een actueel stappenplan van de warmteservice Schermerhorn aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte verloren gaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren leidt tot een prettige leefomgeving zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!