Warmtepomp Wemeldinge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Wemeldinge? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei variabelen. Op onze website lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Wemeldinge.
warmtepomp-installateur-4424

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veilige oplossing
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcodegebied4424
Netnummer0113 (+31113)
Gas-verbruik M31320 M3
Stroom-verbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Wemeldinge

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat verscheidene oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wemeldinge kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter onderzoekt jouw huis en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Wemeldinge? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door onze tool tref jij in korte tijd erkende installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4424).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem benut de energie uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. In het volgende stukje lees jij omvangrijke aanbevelingen aangaande alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wemeldinge kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €205,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.900 en €20.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft zijn eigen gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.000 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Wemeldinge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wemeldinge

Geschikte installaties:


Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een royale subsidie realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €6400. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2600. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door allerlei randvoorwaarden zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €27500Veel besparen, dure installatie
Water-water€17000 – €23800Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4400 – €6500Eenvoudige installatie
Lucht-water€4500 – €7000Koelende functie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2625 – €5550Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Wemeldinge gebruikt pakweg 1320 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energie aanbieder als Budget Energie of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing schommelt tussen €260 tot €365. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €170 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€683
Buitenlucht2650kWh€471€212
Bodemwarmte2025kWh€335€348
Hybride1400 kWh + 500 M3€505€178

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wemeldinge?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden een paar vereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Hij sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Kapelle?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening in de gemeente Kapelle. Het betreft een tijdelijke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.kapelle.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Wemeldinge. De hoogte van dit bedrag hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €1000 tot maar liefst €2750. Nieuwsgierig naar de mei 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wemeldinge (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) krijg je plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op zo’n €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf om en nabij €2425.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Carrier61AF-022B13 KW€2450,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW50 VKA + TSA-10004 KW€1700,-
AuerEdel D 270 Air 1-Ech0 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Wemeldinge aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo zorg je dat de warmte binnenshuis blijft. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van ons energieverbruik komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Kapelle, Wemeldinge, Schore.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!