Warmtepomp Schore

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Schore? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en verantwoorde wijze om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €180,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal variabelen. Op onze website check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Schore.
warmtepomp-installateur-4423

 • Een verantwoorde keuze
 • Kan het huis ook koelen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcodegebied4423
Netnummer0113 (+31113)
Gas-gebruik M31320 M3
Stroom-verbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Schore

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met tientallen versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schore kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Schore? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door deze pagina vind je binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4423).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals categorie woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. In een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. Verderop doorzoek jij toepasbare informatie m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Schore heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je bespaart al snel €275,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €3.300 en €23.400. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.600 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Schore (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schore

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van actuele subsidies krijg je een korte terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €6000. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2900. De factuur wordt gecalculeerd door diverse aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €24500Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€18000 – €22500Koelende functie
Lucht-lucht€5350 – €7275Lage aanschafprijs
Lucht-water€4400 – €6050Gemakkelijk plaatsen, veel stroom benodigd
Hybride€2150 – €6900Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Schore gebruikt ongeveer 1320 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Energiedirect of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schommelt tussen €250 tot €325. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €160 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€682
Buitenlucht2575kWh€464€218
Bodemwarmte1650kWh€327€355
Hybride1425 kWh + 350 M3€498€184

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Schore?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Kapelle?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario is er een optie voor de erkende groene lening via de gemeente Kapelle. Het gaat om een kortlopende lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.kapelle.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Schore. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €700 tot plusminus €3700. Interesse naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Schore (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je om en nabij €1925.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal plusminus €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Carrier61AF-019X9-B13 KW€2450,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW50 VKA + ERSD-VM2C4 KW€1700,-
AuerEdel D 200 Air0 KW€1250,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een prettig binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Schore aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Kapelle, Wemeldinge, Schore.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!