Warmtepomp Reuver

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Reuver? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een efficiënte en duurzame benadering om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je bespaart al snel €280,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal aspecten. Hierna tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Reuver.
warmtepomp-installateur-5953

 • Minder vervuiling
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Hogere woningwaarde
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteBeesel
Postcode5953
Netnummer077 (+3177)
Gas-verbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Reuver

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit honderden onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Reuver kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Reuver? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van onze website tref jij veelzijdige installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5953).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als soort woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Onderstaand vind jij toepasbare info over beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Reuver heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €205,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €3.800 en €15.300. We differentiëren 4 verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft zijn eigen pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.700 en €5.125 bij een verwarmingsmonteur uit Reuver (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-reuver

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het resulteert in flink lagere energiekosten. Met behulp van aantrekkelijk subsidies haal jij een goede terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6400. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €1900. De factuur wordt mede bepaald door meerdere facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €23400Hoog rendement, relatief duur
Water-water€15400 – €21800Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3550 – €7400Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4500 – €7175goede performance, hoog energiegebruik
Hybride€2100 – €5350Ook voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Reuver verbruikt om en nabij 1460 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing schatten we op €280 tot €310. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €200 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1175m3€706
Buitenlucht2325kWh€459€247
Bodemwarmte1925kWh€318€388
Hybride1400 kWh + 550 M3€494€212

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Reuver?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden een paar eisen: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Beesel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval kan je kiezen voor de erkende groene lening via de gemeente Beesel. Het betreft een interessante lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.beesel.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, dikwijls is er de ISDE-subsidie Reuver. De omvang van de subsidie hangt af van het type en het vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €900 tot ongeveer €3900. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Reuver (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je ongeveer €1875.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ong. €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClimerHTM02013 KW€2600,-
PanasonicWarmtepomp boiler PAW-DHWM200A0 KW€1250,-
ClimavenetaWWR 0091T MTD237 KW€5500,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een comfortabele leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Reuver aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Reuver, Beesel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!