Warmtepomp Diessen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Diessen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een voordelige en milieuvriendelijke methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €215,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene facetten. Op deze pagina vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Diessen.
warmtepomp-installateur-5087

 • Een duurzame oplossing
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcodegebied5087
Netnummer013 (+3113)
Gas-verbruik M31650 M3
Stroom-gebruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energiekosten€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Diessen

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Je vindt diverse toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Diessen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig de woonruimte en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Diessen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van deze pagina doorzoek jij bruikbare verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5087).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als categorie huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem profiteert van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Onderstaand bekijk je omvangrijke informatie die gaan over beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Diessen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.100 en €21.700. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw normale gasketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.450 en €7.500 bij een verwarmingsmonteur uit Diessen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-diessen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €7500. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2400. De factuur wordt mede bepaald door verscheidene aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €24600Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€14700 – €24700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3550 – €6675Kan ook als airco werken
Lucht-water€3550 – €6925Krachtige oplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2400 – €5300Snel te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Diessen gebruikt ong. 1650 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Delta of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing varieert van €215 tot €400. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €130 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1075m3€720
Buitenlucht2750kWh€497€223
Bodemwarmte2000kWh€353€367
Hybride1525 kWh + 425 M3€533€187

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Diessen?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden een aantalvereisten: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie werkt slim samen met jouw normale HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hilvarenbeek?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario kan jij gebruik maken van de interessante groene lening in de regio Hilvarenbeek. Het betreft een speciaal soort lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.hilvarenbeek.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Diessen. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €875 en kunnen oplopen tot €3700. Benieuwd naar de juli 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Diessen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je plusminus €1875.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij pakweg €2300.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Climavenetai-KIR2 0061m10 KW€2150,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 5.0 TS-S4 KW€1700,-
Carrier61WG-040A60 KW€7800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een comfortabel binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Diessen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren draait uit op een gezond klimaat in huis zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Hilvarenbeek, Esbeek, Biest-Houtakker, Diessen, Haghorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!