Warmtepomp Esbeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Esbeek? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een voordelige en verantwoorde oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende elementen. Hierna vind je meer info over een warmtepomp kopen in Esbeek.
warmtepomp-installateur-5085

 • Minder CO-2 belasting
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig onderhoud
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5085
Netnummer013 (+3113)
Gas-verbruik M31650 M3
Stroom-verbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Esbeek

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit verschillende versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Esbeek heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Esbeek? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker ontdek jij binnen enkele minuten warmtepomp installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5085).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Binnen een dag of 5 volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Op deze pagina lees je handige informatie omtrent de type warmtepompenen wat matcht met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Esbeek kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €265,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.500 en €21.800. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.225 en €6.950 bij een verwarmingsmonteur uit Esbeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-esbeek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van interessante subsidies geniet je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €7600. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €1900. Het prijskaartje wordt mede bepaald door allerlei zaken als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €24000Geen geluid, hoge investering
Water-water€16700 – €24500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4100 – €6250Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4400 – €7250Goedkoop, maakt relatief veel geluid
Hybride€2675 – €5450Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Esbeek gebruikt ongeveer 1650 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Energiedirect of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €245 tot €330. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €135 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1200m3€719
Buitenlucht2650kWh€489€230
Bodemwarmte1925kWh€345€374
Hybride1575 kWh + 575 M3€525€194

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Esbeek?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. De pomp sluit je aan op jouw normale HR-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Hilvarenbeek?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario is er de unieke groene lening bij gemeente Hilvarenbeek. We hebben het over een een tijdelijke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.hilvarenbeek.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Esbeek. De omvang van de subsidie komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €875 tot plusminus €3550. Nieuwsgierig naar de juni 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Esbeek (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze ongeveer €1875.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf om en nabij €2075.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€150, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Climavenetai-KIR2 0031m6 KW€1900,-
NefitEnviLine A/W Split 16 B-T13 KW€2600,-
Carrier61WG-035A53 KW€7100,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een gezonde leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Esbeek aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zodoende weet je zeker dat de warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren leidt tot een prettig klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Hilvarenbeek, Esbeek, Biest-Houtakker, Diessen, Haghorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!