Warmtepomp Haghorst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Haghorst? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een relatief goedkope en verantwoorde benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verscheidene facetten. Op warmtepomprevolutie.nl lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Haghorst.
warmtepomp-installateur-5089

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Constante temperatuur
 • Veel keuze in leveranciers
 • Relatief weinig onderhoud
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode-regio5089
Netnummer013 (+3113)
Gas-gebruik M31650 M3
Stroomgebruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Haghorst

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Er is keuze uit diverse systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haghorst kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter bekijkt jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Haghorst? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via deze website lees jij bruikbare de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5089).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Na 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl vind je veelzijdige toelichtingen inzake de type warmtepompenen wat aansluit op jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Haghorst kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €205,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.200 en €19.000. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk type wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw normale HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.625 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Haghorst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haghorst

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Echter, het betekent een fors lagere energierekening. Via een zeer aantrekkelijke subsidie behaal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €7600. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €3200. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door velerlei onderwerpen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €27500Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€13700 – €24400Kan ook koelen
Lucht-lucht€5350 – €6025Eenvoudige installatie
Lucht-water€3650 – €7025Aansluitbaar op CV, hoog stroomgebruik
Hybride€2975 – €5850Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Haghorst consumeert grofweg 1650 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €250 tot €350. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €155 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€721
Buitenlucht2750kWh€505€216
Bodemwarmte1825kWh€361€361
Hybride1600 kWh + 525 M3€541€180

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Haghorst?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw moderne gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hilvarenbeek?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval is er de interessante groene lening bij de gemeenten Hilvarenbeek. Het gaat om een interessante lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.hilvarenbeek.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Haghorst. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €875 tot ongeveer €1950. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Haghorst (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze circa €1800.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal circa €2475.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClimavenetaAWR-HT /CA-E 012226 KW€3750,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 7.0 TS-S7 KW€2000,-
Carrier61WG-045A68 KW€8600,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een comfortabel klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Haghorst aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Op die manier weet je zeker dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren draait uit op een aangenaam wooncomfort zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Hilvarenbeek, Esbeek, Biest-Houtakker, Diessen, Haghorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!