Warmtepomp Heeze-Leende

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Heeze-Leende? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een voordelige en duurzame oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan krijg je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van meerdere variabelen. Als je iets verders scrollt bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Heeze-Leende.
warmtepomp-installateur-5591

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5591
Netnummer040 (+3140)
Gas-gebruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Heeze-Leende

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit verscheidene onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heeze-Leende heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Heeze-Leende? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van deze website lees je snel en eenvoudig erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5591).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere categorie woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp onttrekt warmte uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. In de paragraaf hierna vind je waardevolle toelichtingen met betrekking tot de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Heeze-Leende kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €250,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.400 en €23.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft zijn eigen pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.625 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Heeze-Leende (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heeze-leende

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Maar het mooie is, het resulteert in een fors lagere energierekening. Geholpen door ISDE subsidie haal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €5500. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €3500. De uiteindelijke investering komt tot stand door allerlei onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €25600Passief koelen, erg duur
Water-water€13500 – €23600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4700 – €6050Lage aanschafprijs
Lucht-water€4450 – €6675Totaaloplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2150 – €6300Snel te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Heeze-Leende consumeert ongeveer 1740 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing schommelt tussen €255 tot €325. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €175 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€724
Buitenlucht2575kWh€478€246
Bodemwarmte2000kWh€333€391
Hybride1300 kWh + 475 M3€514€210

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Heeze-Leende?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Heeze-Leende?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval is er de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Heeze-Leende. Het is een tijdelijke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.heeze-leende.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Heeze-Leende. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €700 en lopen op tot wel €3450. Nieuwsgierig naar de april 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Heeze-Leende (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je plusminus €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf circa €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€225, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
iDMiPump T 3-13 (Grundwasser)15 KW€3300,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW200 YKA + TSA-100015 KW€2800,-
VaillantgeoTHERM VWS 81/3 (0010009069)9 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Heeze-Leende aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren leidt tot een optimaal binnenklimaat zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik vloeit voort uit de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Heeze, Leende, Leenderstrijp, Sterksel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente