Warmtepomp Waalre

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Waalre? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een economische en ecologische oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €200,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan een aantal zaken. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in Waalre.
warmtepomp-installateur-5581

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Verwarmen en koelen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalre
Postcode-regio5581
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31770 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Waalre

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met allerlei installaties. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Waalre kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert de woonruimte en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Waalre? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door onze tool doorzoek je in een zeer korte periode warmtepomp installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5581).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij neemt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna lees je praktische details omtrent beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Waalre heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €290,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.100 en €10.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke leverancier heeft relevante kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een prima manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.675 en €5.700 bij een verwarmingsmonteur uit Waalre (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-waalre

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €7300. Een hybride variant is al op de markt vanaf €3300. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door velerlei variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €27900Veel besparen, hoge investering
Water-water€15200 – €24200Kan ook koelen
Lucht-lucht€3550 – €7375Relatief voordelig
Lucht-water€5450 – €6250Aansluitbaar op CV, neemt ruimte buiten in
Hybride€2475 – €6600Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Waalre consumeert circa 1770 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een maatschappij als Engie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing varieert van €215 tot €380. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €155 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€651
Buitenlucht2300kWh€456€195
Bodemwarmte1975kWh€326€326
Hybride1600 kWh + 575 M3€488€163

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Waalre?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw moderne HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Waalre?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario hebben we de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Waalre. We hebben het over een een speciale lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.waalre.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Waalre. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €700 tot gemiddeld €3550. Interesse naar de huidige subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Waalre (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op zo’n €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij ongeveer €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
InterClima-MTAHCY 21139 KW€5050,-
Mitsubishi ElectricPQRY-P250 + PWFY (hydrokit)32 KW€5000,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M-E-AC 201.D086 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Waalre aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan mag je ervan uitgaan dat de warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren draait uit op een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Waalre.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!