Warmtepomp Heeze

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Heeze? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een voordelige en duurzame oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €320,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende aspecten. Als je iets verders scrollt ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Heeze.
warmtepomp-installateur-5591

 • Draag bij aan een milieu
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode-regio5591
Netnummer040 (+3140)
Gas-gebruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Heeze

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan honderden oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heeze heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Heeze? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van deze website bekijk jij waardevolle leveranciers en installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5591).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan categorie huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek je uitgebreide adviezen m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Heeze kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart al snel €205,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €4.700 en €15.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke aanbieder heeft relevante voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele gasketel. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.800 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit Heeze (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heeze

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is primair een vrij grote investering. Echter, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 heb jij een snelle terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €5800. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2600. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door verscheidene onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €23100Passief koelen, dure installatie
Water-water€16300 – €20600Koelende functie
Lucht-lucht€3550 – €6200Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5000 – €6075Goedkoop, maakt relatief veel geluid
Hybride€2575 – €5700Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Heeze gebruikt om en nabij 1740 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een maatschappij als Greenchoice of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing vinden we terug tussen de €225 tot €360. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €135 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1025m3€745
Buitenlucht2550kWh€514€231
Bodemwarmte1925kWh€365€380
Hybride1400 kWh + 500 M3€551€194

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als de buitenlucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Heeze?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. We onderscheiden meerdere vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt slim samen met jouw reguliere CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Heeze-Leende?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario kan je kiezen voor de erkende groene lening bij gemeente Heeze-Leende. Kort gezegd een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.heeze-leende.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Heeze. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €900 tot plusminus €2200. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Heeze (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) verstrekken ze circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze pakweg €1975.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaBWR 0031MS DHW29 KW€2500,-
OilonECO 109 KW€2800,-
ClimavenetaNX-N /LN-K 0252P42 KW€5350,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Heeze aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in huis verloren gaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren resulteert in een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken heeft te maken met onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Heeze, Leende, Leenderstrijp, Sterksel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!