Warmtepomp Sterksel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Sterksel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een zuinige en ecologische oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dit scenario heb je recht op een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal variabelen. Als je iets verders scrollt ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Sterksel.
warmtepomp-installateur-6029

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Verwarmen en koelen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Een zeer hoog rendement
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode-regio6029
Netnummer040 (+3140)
Gasgebruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Sterksel

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt verschillende onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sterksel kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Sterksel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels onze website lees je direct (verwarmings)installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6029).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp benut de energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Op deze website doorzoek je praktische info inzake de type warmtepompenen wat strookt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Sterksel kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.100 en €18.900. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke pomp heeft weer individuele plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.100 en €6.200 bij een verwarmingsmonteur uit Sterksel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sterksel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het betekent een fors lagere energierekening. Met behulp van de hoge subsidie realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp is er vanaf €6000. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3000. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van verscheidene variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €26100Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€15600 – €21000Kan ook koelen
Lucht-lucht€3800 – €6700Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4450 – €6125Weinig onderhoud, hoog stroomgebruik
Hybride€2175 – €5100Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Sterksel gebruikt ongeveer 1740 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Essent of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €240 tot €385. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €165 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€739
Buitenlucht2550kWh€503€236
Bodemwarmte1625kWh€355€384
Hybride1600 kWh + 600 M3€539€200

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Sterksel?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden verschillende eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is actief naast jouw normale CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Heeze-Leende?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Heeze-Leende. Het is een speciale lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.heeze-leende.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Sterksel. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €1000 tot wel €2900. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Sterksel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je pakweg €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij zo’n €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClivetWSAN-XEE 82 ST18 KW€2950,-
PanasonicWH-MDC07H3E56 KW€1900,-
ClimavenetaNX-W /H 015264 KW€8200,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezond binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Sterksel aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren draait uit op een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken heeft te maken met onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Heeze, Leende, Leenderstrijp, Sterksel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!