Warmtepomp Leende

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Leende? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een economische en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €205,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene facetten. Hierna ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Leende.
warmtepomp-installateur-5595

 • Goed voor het milieu
 • Aangenaam leefcomfort
 • Ruim aanbod in de regio
 • Interessante salderingsregeling
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5595
Netnummer040 (+3140)
Gasgebruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Leende

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden tal van toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leende kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Leende? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. onze tool lees je veelzijdige warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5595).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de manier van isoleren. Onderstaand doorzoek je toepasbare gegevens die gaan over actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Leende heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.200 en €17.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke leverancier heeft weer individuele voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw bestaande CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.350 en €6.375 bij een verwarmingsmonteur uit Leende (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leende

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Gelukkig, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Met behulp van lucratieve subsidies krijg je een korte terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €6400. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3000. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. specifieke factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €23600Hoge besparing, erg duur
Water-water€13500 – €20900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5450 – €7400Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3750 – €6900Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€2700 – €6000Voor veel woningen interessant

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Leende gebruikt grofweg 1740 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energieleverancier als Eneco of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €230 tot €360. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €140 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1075m3€746
Buitenlucht2325kWh€522€224
Bodemwarmte1725kWh€373€373
Hybride1375 kWh + 350 M3€560€187

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals lucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Leende?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met meerdere mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie werkt samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Heeze-Leende?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Heeze-Leende. Dit is een unieke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.heeze-leende.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Leende. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €600 tot ongeveer €1900. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Leende (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergoeden ze grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je zo’n €1925.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij grofweg €2100.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClimavenetaBWR 0041MS MTD213 KW€2950,-
OilonECO 1210 KW€2800,-
ClimavenetaNX-N /CA 0252P46 KW€5750,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? Hierna tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Leende aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan weet je zeker dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Heeze, Leende, Leenderstrijp, Sterksel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!