Warmtepomp Vorchten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Vorchten? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een zuinige en ecologische methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart al snel €300,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende aspecten. Op onze website ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Vorchten.
warmtepomp-installateur-8193

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Aangenaam leefcomfort
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Lange levensduur

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcodegebied8193
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Vorchten

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vorchten kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Vorchten? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met warmtepomprevolutie.nl check jij zonder moeite erkende installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8193).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan soort woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Onderstaand lees je handige informatie inzake actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Vorchten kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing loopt op tot €315,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.500 en €12.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk type heeft weer individuele kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw reguliere HR-ketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.450 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Vorchten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vorchten

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar, het resulteert in flink lagere energiekosten. Door middel van actuele subsidies behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €6900. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2200. De totaalprijs is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €23100Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€17300 – €21600Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4000 – €6075Verwarmen en koelen
Lucht-water€4450 – €6650goede performance, hoog stroomgebruik
Hybride€2500 – €5800Ook voor oudere woning

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Vorchten consumeert om en nabij 1670 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energieleverancier als Greenchoice of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar ligt tussen de €265 tot €315. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €125 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€744
Buitenlucht2700kWh€506€238
Bodemwarmte1750kWh€357€387
Hybride1500 kWh + 450 M3€543€201

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Vorchten?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een paar vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Heerde?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan je profiteren van de duurzame groene lening via jouw gemeente Heerde. Het gaat om een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.heerde.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Vorchten. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €550 tot wel €2350. Benieuwd naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Vorchten (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je om en nabij €1650.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal ong. €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-200 I0 KW€1100,-
Stiebel-EltronWPW 07 Set (232949)6 KW€2800,-
Eco DesignEco Fresh 180P0 KW€1150,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een prettig leefklimaat. Hoe werkt dit? Hieronder komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Vorchten aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie zorgt voor een comfortabel wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar werken met elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Heerde, Wapenveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!