Warmtepomp Wapenveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Wapenveld? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een efficiënte en duurzame methode om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen allerlei factoren. Op warmtepomprevolutie.nl vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Wapenveld.
warmtepomp-installateur-8190

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Kan ook dienen als koeling
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Eenvoudig te bedienen
 • Royale subsidies

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode-regio8190
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31670 M3
Stroom-gebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Wapenveld

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit diverse systemen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wapenveld kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert het huis en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Wapenveld? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met onze tool doorzoek jij moeiteloos warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8190).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere categorie woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem haalt energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna doorzoek je bruikbare adviezen ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Wapenveld kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €270,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.500 en €13.100. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft relevante plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw traditionele HR-ketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.650 en €7.300 bij een verwarmingsmonteur uit Wapenveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wapenveld

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar het mooie is, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6200. Het hybride systeem koop je al vanaf €2500. Het prijskaartje wordt mede bepaald door velerlei zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €26600Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€16700 – €21300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3650 – €6800Zeer betaalbaar
Lucht-water€5500 – €7500Koelende functie, vraagt veel stroom
Hybride€2625 – €5250Niet volledig van het gas af

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Wapenveld gebruikt pakweg 1670 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Eneco of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schatten we op €210 tot €345. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €185 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€743
Buitenlucht2575kWh€498€245
Bodemwarmte1850kWh€349€394
Hybride1450 kWh + 475 M3€535€208

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Wapenveld?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat vereisten: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem sluit je aan op jouw moderne gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Heerde?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Heerde. Het is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.heerde.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Wapenveld. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies fluctueren tussen de €500 tot gemiddeld €3150. Benieuwd naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Wapenveld (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) krijg je om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze grofweg €1850.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal pakweg €2325.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€150, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-110 I0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPW 06 Set (232948)5 KW€2800,-
Eco DesignEco Fresh 100P0 KW€1150,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Wapenveld aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Heerde, Wapenveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!