Warmtepomp Veessen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Veessen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en ecologische methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de potentiële besparing ligt op €345,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van verscheidene zaken. Als je iets verders scrollt vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Veessen.
warmtepomp-installateur-8194

 • Milieubewuste keuze
 • Constante verwarming van de woning
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8194
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31670 M3
Stroom-gebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Veessen

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn verscheidene installaties. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Veessen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert jouw woning en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Veessen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van onze website lees je in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8194).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Op deze website lees jij praktische gegevens inzake actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Veessen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €170,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.100 en €14.100. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elke pomp wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.725 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Veessen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-veessen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het draait uit op een significant lagere energierekening. Met behulp van ISDE subsidie krijg je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €6100. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3300. De eindfactuur wordt gecalculeerd door meerdere onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €25600Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€15200 – €23900Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4100 – €6550Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5250 – €6425Aansluitbaar op CV, geleverd met buitenunit
Hybride€2275 – €5650Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Veessen verbruikt om en nabij 1670 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energie aanbieder als Delta of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €225 tot €365. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, rond de €175 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1250m3€745
Buitenlucht2725kWh€514€231
Bodemwarmte1875kWh€365€380
Hybride1425 kWh + 575 M3€551€194

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Veessen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt slim samen met jouw normale CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Heerde?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan is er de duurzame groene lening in de regio Heerde. Het is een unieke lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.heerde.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, vaak is er de ISDE-subsidie Veessen. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €975 en lopen op tot wel €3600. Benieuwd naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Veessen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op pakweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1725.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij pakweg €2175.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-250 I0 KW€1100,-
Stiebel-EltronWPW 10 Set (232950)8 KW€2800,-
Eco DesignEco Fresh 3000 KW€1150,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Veessen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren zorgt voor een prettige leefomgeving zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Heerde, Wapenveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!