Warmtepomp Kudelstaart

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Kudelstaart? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en je bespaart al snel €170,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Kudelstaart.
warmtepomp-installateur-1433

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Gemakkelijke installatie
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
Postcode1433
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Kudelstaart

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je vindt tientallen systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kudelstaart kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Kudelstaart? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. onze vergelijker check je veelzijdige warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1433).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl tref je veelzijdige gegevens omtrent populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Kudelstaart heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en water water leveren op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en de potentiële besparing ligt op €320,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.600 en €23.200. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke aanbieder heeft relevante voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw moderne CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.900 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Kudelstaart (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kudelstaart

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar het mooie is, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Geholpen door een zeer aantrekkelijke subsidie heb je een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €7300. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door verscheidene onderwerpen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €25100Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€14200 – €24200Ook koelende functie
Lucht-lucht€3800 – €6500Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4450 – €7275Hoge subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2125 – €6300Snel en goedkoop

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Kudelstaart verbruikt om en nabij 1400 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Eneco of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing ligt tussen de €240 tot €370. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €175 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€684
Buitenlucht2400kWh€472€212
Bodemwarmte2075kWh€335€349
Hybride1400 kWh + 475 M3€506€178

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals lucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Kudelstaart?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Aalsmeer?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval is er de duurzame groene lening via de gemeente Aalsmeer. Het is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.aalsmeer.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Kudelstaart. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €925 tot ongeveer €2800. Interesse naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Kudelstaart (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze ong. €1650.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2225.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AermecANK030H 230 Volt6 KW€1750,-
iDMTERRA AL 32 Twin; 81031227 KW€4000,-
Western AirconditioningMU ECHOS A HP 6 (WW)8 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Kudelstaart aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan voorkom je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren betekent een optimaal klimaat in huis zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota komt voort uit verwarmen en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Aalsmeer, Kudelstraat en Kalslagen, Oosteinde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!