Warmtepomp Spaarndam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Spaarndam? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een voordelige en duurzame manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je bespaart al snel €250,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval krijg je een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met een aantal verschillende elementen. Als je iets verders scrollt tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Spaarndam.
warmtepomp-installateur-2064

 • Kies voor duurzame warmte
 • Kan woning ook koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Gemakkelijke installatie
 • Hoog rendement

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcode-regio2064
Netnummer023 (+3123)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Spaarndam

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. We onderscheiden verschillende producten. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Spaarndam kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Spaarndam? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door deze website vergelijk jij snel en eenvoudig de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2064).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als soort woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem gebruikt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek je toepasbare details m.b.t. populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Spaarndam kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en water water leveren op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €325,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.300 en €16.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk model heeft relevante eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.050 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Spaarndam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-spaarndam

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Dankzij een interessante subsidie krijg jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €7400. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €1900. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels verscheidene factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €23600Hoge besparing, dure installatie
Water-water€17300 – €25000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3600 – €7450Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4550 – €6375Aansluitbaar op CV, geplaatst met buitenunit
Hybride€2675 – €5450Simpele oplossing voor thuis

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Spaarndam verbruikt ong. 1450 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Engie of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing komt uit tussen de €270 tot €345. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €170 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€736
Buitenlucht2625kWh€486€250
Bodemwarmte1650kWh€339€397
Hybride1500 kWh + 450 M3€523€213

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Spaarndam?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met een stuk of wat voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem werkt slim samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er een speciale groene lening in de regio Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Het gaat om een unieke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.haarlemmerliede.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Spaarndam. Hoeveel je krijgt hangt af van de energieprestatie en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €700 tot plusminus €3250. Onderzoek doen naar de juni 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Spaarndam (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) krijg je om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2375.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€225, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecLWD 70A/RSX-HMD 1RS7 KW€1850,-
KodiVT31300 KW€1250,-
AermecWRL-H 08131 KW€4900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een optimaal leefklimaat. Hoe werkt dit? Hieronder komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Spaarndam aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren mondt uit in een comfortabele leefomgeving zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!