Warmtepomp Spaarndam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Spaarndam? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een economische en verantwoorde wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart al snel €260,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Spaarndam.
warmtepomp-installateur-2063

 • Minder vervuiling
 • Beschikt over koelende functie
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlem
Postcodegebied2063
Netnummer023 (+3123)
Gas-gebruik M31230 M3
Stroomgebruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Spaarndam

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Spaarndam kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert de woonruimte en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Spaarndam? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door onze website lees jij in een zeer korte periode leveranciers en installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2063).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals categorie huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Op deze website lees je waardevolle toelichtingen inzake de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Spaarndam kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €310,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.400 en €10.800. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft zijn eigen eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw traditionele gasketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.000 en €5.825 bij een verwarmingsmonteur uit Spaarndam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-spaarndam

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €7300. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2100. Het prijskaartje wordt getekend door meerdere facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €25700Hoge subsidie, erg duur
Water-water€14300 – €20000Kan ook koelen
Lucht-lucht€5300 – €7300Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3650 – €6875Lage installatiekosten, veel elektriciteit nodig
Hybride€2675 – €5350Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Spaarndam gebruikt ongeveer 1230 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een maatschappij als Engie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €210 tot €325. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €140 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€735
Buitenlucht2475kWh€478€257
Bodemwarmte1700kWh€331€404
Hybride1450 kWh + 525 M3€515€221

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Spaarndam?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvereisten: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw traditionele gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Haarlem?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Haarlem. Kort gezegd een tijdelijke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.haarlem.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Spaarndam. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €750 tot plusminus €3950. Benieuwd naar de juni 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Spaarndam (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal eisen: de installatie is nieuw, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€275, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecLWD 7070A/RSX-HMD 2R13 KW€2450,-
KodiVT21320 KW€1100,-
AermecWRL-H 07126 KW€4400,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Spaarndam aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een aangename leefomgeving zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Oude Stad, Haarlemmerhoutkwartier, Zijlwegkwartier, Houtvaartkwartier, Duinwijk, Aarder- en Veerpolder, Amsterdamsewijk, Slachthuiswijk, Parkwijk, Transvaalwijk, Indischewijk, Ter Kleefkwartier, Te Zaanenkwartier, Vogelenwijk, Delftwijk, Vondelkwartier, Spaarndam, Europawijk, Boerhaavewijk, Molenwijk, Meerwijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!