Warmtepomp Opende

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Opende? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een economische en ecologische benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en je bespaart al snel €280,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. In het volgende kopje vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Opende.
warmtepomp-installateur-9865

 • Draag bij aan een milieu
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Weinig onderhoud
 • Lange levensduur

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcodegebied9865
Netnummer0594 (+31594)
Gasgebruik M31760 M3
Stroomgebruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Opende

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er bestaan meerdere versies. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Opende kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter bestudeert de woonruimte en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Opende? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker lees jij direct verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9865).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp neemt warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website lees je praktische aanbevelingen met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Opende kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €330,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.700 en €23.600. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft zijn eigen voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.450 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Opende (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-opende

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar, het betekent veel lagere gaskosten. Geholpen door ISDE subsidie heb je een snelle terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6000. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2800. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels allerlei zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €27100Veel vermogen, hoge investering
Water-water€14600 – €22300Kan ook koelen
Lucht-lucht€4200 – €7425Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5400 – €7125Koelende functie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2875 – €6250Voor veel woningen interessant

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Opende gebruikt plusminus 1760 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energie aanbieder als Eneco of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing ligt tussen de €225 tot €350. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €150 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€721
Buitenlucht2475kWh€490€231
Bodemwarmte1900kWh€346€375
Hybride1525 kWh + 575 M3€526€195

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht van buiten of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Opende?

Niet alle huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden meerdere mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt samen met jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Grootegast?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je het nu niet betalen? Dan is er een optie voor een speciale groene lening via jouw gemeente Grootegast. Het gaat om een speciale lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.grootegast.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Opende. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €600 tot gemiddeld €2100. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in februari 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Opende (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze ong. €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€225, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
HisenseHi-AquaSmart AHW-050UCSDP + AHM-070UXCSAPA35 KW€1650,-
Western AirconditioningZeta Rev HP 4.234 KW€4550,-
HautecHCS-PN-15 (88SF015ASDPN1)6 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Opende aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo voorkom je dat warme lucht je huis weer verlaat. Een solide isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie leidt tot een prettige leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot verwarmen en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!