Warmtepomp Doezum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Doezum? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een relatief goedkope en duurzame oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €310,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan allerlei elementen. Op onze website vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Doezum.
warmtepomp-installateur-9863

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Aangenaam leefcomfort
 • Combineren met zonnepanelen
 • Veilige oplossing
 • Royale subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode-regio9863
Netnummer0594 (+31594)
Gasgebruik M31760 M3
Stroomgebruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Doezum

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan meerdere producten. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Doezum biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Doezum? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van deze pagina check je zonder moeite erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9863).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als soort woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij profiteert van energie uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Hieronder check je waardevolle toelichtingen inzake de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Doezum kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €5.400 en €15.100. Er bestaan in Nederland vier verschillende type modellen. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elk model wordt gekenmerkt door kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.900 en €4.150 bij een verwarmingsmonteur uit Doezum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-doezum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van de huidige subsidies realiseer jij een snelle terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6600. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2300. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door verscheidene facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €27400Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€13000 – €21200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4550 – €6475Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3950 – €6475Goedkope installatie, veel stroomverbruik
Hybride€2800 – €5050Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Doezum verbruikt ong. 1760 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing varieert van €225 tot €310. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €165 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1050m3€719
Buitenlucht2300kWh€475€244
Bodemwarmte1675kWh€331€388
Hybride1575 kWh + 425 M3€510€209

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Doezum?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden meerdere vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Grootegast?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Grootegast. Het betreft een aantrekkelijke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.grootegast.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, normaal is er de ISDE-subsidie Doezum. Hoeveel je krijgt hangt af van model en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €875 tot doorgaans €3700. Informeren naar de subsidie in december 2023 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Doezum (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal circa €2350.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€150, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HiseerAS07V-QPNHE5 KW€1800,-
Western AirconditioningZeta Rev HE HP 6.248 KW€5950,-
HautecHCS-PN-235K (88SV2261SDPN5)12 KW€3000,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Doezum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor weet je zeker dat de warmte weer kan ontsnappen. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren leidt tot een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!