Warmtepomp Sebaldeburen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Sebaldeburen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een economische en verantwoorde wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart al snel €190,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal aspecten. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Sebaldeburen.
warmtepomp-installateur-9862

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Kan woning ook koelen
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Eenvoudig te programmeren
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcodegebied9862
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroom-verbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Sebaldeburen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Je vindt verscheidene onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sebaldeburen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Sebaldeburen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met behulp van deze pagina vind je zonder problemen installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9862).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn type huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Hieronder doorzoek je omvangrijke raadgeving met betrekking tot de type warmtepompenen wat schikt naar jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Sebaldeburen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €280,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €4.100 en €16.300. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elk type installatie wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.625 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Sebaldeburen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sebaldeburen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Gelukkig, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van de huidige subsidies haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €7400. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2600. De eindfactuur wordt getekend door allerlei onderwerpen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €26600Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€13500 – €24300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3500 – €7300Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4450 – €6250Laagdrempelig, hoog stroomgebruik
Hybride€2025 – €5150Eenvoudig aan te sluiten

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Sebaldeburen verbruikt ong. 1760 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een maatschappij als Eneco of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing varieert van €215 tot €330. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €140 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€718
Buitenlucht2325kWh€467€251
Bodemwarmte1875kWh€323€395
Hybride1450 kWh + 375 M3€503€215

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Sebaldeburen?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw bestaande CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Grootegast?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? Dan is er de interessante groene lening in de regio Grootegast. Het is een kortlopende lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.grootegast.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Sebaldeburen. Hoeveel je krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €975 en kunnen oplopen tot €2500. Benieuwd naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Sebaldeburen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergeven ze pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze circa €1725.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf grofweg €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€300, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
HidrosLZT.602.LS37 KW€4850,-
Western AirconditioningZeta Rev HE HP 5.241 KW€5250,-
HautecHCS-PN-225K (88SV2191SDPN5)9 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Sebaldeburen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Dan weet je zeker dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren draait uit op een optimale leefomgeving zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van ons energieverbruik vloeit voort uit onze verwarming en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!