Warmtepomp Kornhorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Kornhorn? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een voordelige en ecologische benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere variabelen. Als je iets verders scrollt tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Kornhorn.
warmtepomp-installateur-9864

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Kan het huis ook koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode-regio9864
Netnummer0594 (+31594)
Gas-gebruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Kornhorn

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt velerlei producten. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kornhorn kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Kornhorn? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij vandaag nog installateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9864).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat gebruikt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna ontdek je handige raadgeving m.b.t. de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Kornhorn kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.600 en €24.400. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke vorm heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw normale gasketel. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.525 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Kornhorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kornhorn

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2023?

De warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot veel lagere gaskosten. Dankzij een royale subsidie heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €6400. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €3400. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels verscheidene onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €26100Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€13600 – €21800Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4700 – €6175Kan ook als airco werken
Lucht-water€4450 – €7025Krachtige oplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2750 – €6150Combinatiesysteem

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Kornhorn gebruikt ong. 1760 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier als Delta of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €260 tot €380. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €125 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1250m3€720
Buitenlucht2525kWh€482€238
Bodemwarmte1975kWh€338€382
Hybride1325 kWh + 575 M3€518€202

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Kornhorn?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een aantaleisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Grootegast?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Grootegast. Het gaat om een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.grootegast.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Kornhorn. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €525 tot gemiddeld €3500. Informeren naar de maximale subsidie in februari 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Kornhorn (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze ong. €1925.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij circa €2300.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HiseerAS10V-QPNHE8 KW€2100,-
Western AirconditioningZeta Rev HP 3.230 KW€4150,-
HautecHCS-PN-242K (88SV2301SDPN5)15 KW€3300,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Onderstaand kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Kornhorn aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor vermijd je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Goede isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren is belangrijk voor een optimaal binnenklimaat zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!