Warmtepomp Riel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Riel? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een efficiënte en verantwoorde wijze om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en de besparing loopt op tot €210,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Riel.
warmtepomp-installateur-5133

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Kan ook dienen als koeling
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Eenvoudig te programmeren
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGoirle
Postcode5133
Netnummer013 (+3113)
Gasgebruik M31380 M3
Stroom-verbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Riel

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We onderscheiden honderden toepassingen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Riel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Riel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. deze pagina vergelijk jij snel en eenvoudig leveranciers en installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5133).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Op deze website lees je waardevolle aanbevelingen omtrent actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Riel heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.800 en €13.700. We noemen hieronder 4 verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.150 en €6.000 bij een verwarmingsmonteur uit Riel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-riel

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het betekent veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een interessante subsidie krijg je een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €6300. Een hybride oplossing is er vanaf €2500. De factuur wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €27400Veel vermogen, erg duur
Water-water€17100 – €23400Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4300 – €6275Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3600 – €6275Goedkoop, veel elektriciteit nodig
Hybride€2900 – €6700Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Riel consumeert circa 1380 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing vinden we terug tussen de €205 tot €395. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €145 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€733
Buitenlucht2400kWh€513€220
Bodemwarmte1600kWh€367€367
Hybride1500 kWh + 350 M3€550€183

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als de buitenlucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Riel?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn een paar mitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Het systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Goirle?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Goirle. We hebben het over een een tijdelijke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.goirle.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Riel. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €800 en kunnen oplopen tot €3850. Benieuwd hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Riel (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze plusminus €1525.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal grofweg €2200.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaNX-N /K 0182P30 KW€4150,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 13 B-T10 KW€2300,-
CIATAQUACIAT ILD 240A39 KW€4900,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Riel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier vermijd je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren leidt tot een optimaal klimaat in huis zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Goirle-Centrum, Grobbendonck, De Groote Akkers, De Hoge Wal, Abcoven, Wildackers, ’t Ven, De Boschkens, De Hellen, De Nieuwe Erven, Hoogeind, Sportpark Van den Wildenberg, Bedrijventerrein Tijvoort, Verspreide huizen Goirle, Riel, Bedrijventerrein Riel, Sportpark De Krim, Verspriede huizen Riel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!